Sunday, March 28, 2010

Уладзімер Арлов - лауреат премії "Європейський поет свободи"


Увечері 26 жовтня білоруський поет Уладзімер Арлов отримав премію за поетичну збірку "Паром через Ла-Манш" в будівлі Ґданського театру. Засновник нагороди - уряд міста Ґданськ. У коментарі кореспондентові білоруської служби "Радіо Свобода" Уладзімер Арлов сказав:

"Дякую, я саме щойно отримав нагороду. Це взагалі було перше нагородження. Церемонія вийшла дуже красивою, така літературно-музична, з промовою мера Ґданська. А перед тим я та інші номінанти виступали перед аматорами поезії в найрозмаїтіших аудиторіях. Додам, що на цю премію були номіновані поети й поетки з Сербії, Швеції, Франції, Кіпру, Польщі, Словеччини, Словенії та інших країн.

Моя книга "Паром через Ла-Манш" вийшла по-білоруськи в Мінську й по-польськи в Ґданську в перекладі Адама Поморського. Пан Поморський - це, до речі, видатний польський перекладач, президент польського ПЕН-центру. Я вважаю, що це щастя для нашої літератури, що він зайнявся перекладами білоруських поетів. Дякуючи йому два роки тому вийшла антологія білоруської поезії".

No comments:

Post a Comment